Flyget är en av grundpelarna i den franska ekonomin, och det är inte utan anledning. Under de senaste åren har flygindustrin förnyat sig för att möta vår tids utmaningar. I dag är hållbar utveckling och klimatförändringar de två stora utmaningar som flyget står inför. I dag uppskattar man att flyget står för 2 procent av utsläppen av växthusgaser. Flygindustrin har därför en roll att spela när det gäller att minska koldioxidutsläppen. Vilka projekt är på gång för att möta dessa nya utmaningar? Vilka är morgondagens privata jetplan?Upptäck de 10 mest innovativa projekten för morgondagens privatjet.
Elektriska flygplan:
ALICE från EVIATION
Alice är ett israeliskt projekt för elektriska flygplan. Flygplanet har plats för cirka 9 passagerare och är helt eldrivet. Alice gjorde nyligen sin första flygning, en 8-minuters flygning på 3.500 meters höjd. Alice är ett projekt från Eviation Aircraft som öppnar upp för en ljus framtid för elflygplan och affärsflyg.
”Detta revolutionerande steg kommer att leda till innovation inom hållbara flygtransporter och kommer att forma både passagerar- och fraktresor i framtiden. ”sa Aviations VD Gregory Davis
Läs mer om projektet i vår artikel på Alice.
Stad Airbus
Precis som AAM (Advanced Aerial Mobility) kan projektetAirbus bli en del av historien om vår civilisation och vårt sätt att förflytta oss. Målet med detta projekt är att flyga under de olympiska spelen 2024. City Airbus-projektet, från flygjätten Airbus, är ett helt eldrivet flygplan som kan ta 4 passagerare och nå hastigheter på 120 km/h.
Maskinen, som presenterades 2015, har redan en efterföljare som kallas City Airbus NextGen. Ambitionen är att utveckla fler och fler elektriska reselösningar och vinna framtida marknadsandelar inom elektrisk flygteknik, som snart kommer att nå masskonsumtion.
eVTOL
EVTOL är en typ av flygplan som kännetecknas av vertikal start och landning. Denna term syftar på hela den familj av flygplan som för närvarande utvecklas, särskilt tack vare Airbus och projektet City Airbus som nämns ovan. Dessa flygplan är utformade för att leva i framtidens värld och drivas till 100 % elektriskt. Dessa flygplan är en del av AAM eller advanced air mobility.
Pipistrel Velis elektro
Detta är det första certifierade elflygplanet i Europa. Velis Electro är ett tvåsitsigt flygplan som främst är utformat för pilotutbildning. Pipistrel Velis Electro kan användas kommersiellt och är fullt godkänd för pilotutbildning. Företaget planerar att leverera mer än 30 exemplar i år till kunder i sju länder.
AURA AERO
Detta Toulouse-baserade företag tillverkar elektriska regionalflygplan för affärs- och privatflyg, flygfrakt och kommersiellt flyg. Aura Aeros målsättning är att erbjuda ett brett sortiment av elflygplan för alla användningsområden och att inte begränsa utvecklingen av eltekniken till en enda flygplansmodell.
Vätgasdrivna privata jetplan
Beyond aero
Beyond aero är det första flygplanet som drivs med vätgas. Det var Frankrikes president Emmanuel Macron som ville ha det första vätgasdrivna flygplanet för Frankrikes framtid. Så det är vad Beyond aero har gjort. Projektet grundades av Eloa Guillotin, en flygentusiast som drömde om att kunna utöva sin passion samtidigt som hon respekterade sina miljövärderingar.
Airbus och dessZEROe-flygplansprogram
År 2035 vill flygplanstillverkaren Airbus ha helt vätgasdrivna, CO2-neutrala flygplan i luften.
Fram till 2025 kommer flygplanstillverkaren att sätta upp ett system för att driva en av flygplanets fyra motorer med vätgas. Enligt tillverkaren kommer projektet att ”definiera specifikationerna för vätgasdriftsystemet, övervaka flygtesterna och förse A380 med en testbädd för att testa vätgasmotorn under cruise-fasen”.
De 4 andra motorerna som sitter under vingarna fungerar fortfarande normalt under vätgasmotorns testfaser.
Privata jetplan med hybridteknik
Voltaero
Voltaero är ett företag som har som mål att utveckla morgondagens flygplan. Bolaget har valt att konstruera en modell som kan användas för allmänflyg och alla typer av verksamhet, men framför allt för passagerartransporter.
Deras huvudsakliga prototyp är framdrivningen cassio. Deras modell erbjuder en mängd olika alternativ.
- För korta starter och landningar, 100% elektrisk framdrivning.
- Lätt hybridframdrivning för kortdistans- och regionalflygningar
- Ett tungt hybridframdrivningssystem för regionala flygningar på medellånga distanser
E-Fan X
E-Fan X-projektet är ett joint venture mellan 3 välkända företag: Airbus, Rolls-Royce och Siemens. Syftet med deras projekt är att skapa ett hybridelektriskt passagerarflygplan. Samarbetet är ett sätt att utbilda framtida ingenjörer i konstruktion av elflygplan och göra konstruktionen av dem till en självklarhet. Det är en verklig tour de force för dessa industrialister, och det bästa sättet att se till att elkraften får genomslag.
Cessna 337 skymaster hybrid
Cessna 337 skymaster är normalt inte byggd som ett elflygplan. Men för att kunna genomföra kommersiella flygningar har företaget Ampaire modifierat modellen till ett hybridelektriskt flygplan som fungerar lika bra som ett vanligt flygplan i de inledande testerna och som kommer att ingå i det lokala flygbolagets flotta. Denna modifiering öppnar våra ögon för möjligheten att göra saker annorlunda för denna typ av flygplan och inom kortdistansflyget.
Trots trenden mot jet bashing har privatjet en framtid under de kommande åren. Ännu en gång visar flygindustrin att den vet hur man följer med sin tid och återuppfinner sig själv för att anpassa sig till dagens utmaningar och förutse morgondagens.
På AEROAFFAIRES är vi tillgängliga 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, inklusive helger och allmänna helgdagar. Vi svarar snabbt på din förfrågan på devis en ligne, eller per telefon på +33 1 44 09 91 82, eller via e-post: charter@aeroaffaires.com.