VÄNTA INTE MED ATT BOKA DINA FLYG FÖR SOMMAREN!

Sök efter flygplan, stad eller information…

Världens ledande företag i privatjetuthyrning

Catering ombord på privatjet

8500
tillgängliga apparater

35 000
försäkrade flygningar

100 000+
passagerare

4,9/5
kundnöjdhet

100%
Koldioxidkompensation

Om du har bestämt dig för att chartra en privatjet kommer det du äter ombord att vara en integrerad del av din upplevelse. Oavsett om du vill ha aptitretare, sushi, en varmrätt tillagad av en kock med Michelinstjärna eller helt enkelt en croissant, behöver du bara fråga oss före flygningen och allt du behöver göra är att njuta av det ombord. Att ta en privatjet ger dig tillgång till skräddarsydd catering för en gastronomisk upplevelse i toppklass.

Vad kan jag beställa ombord? Skräddarsydd catering…

Svaret är enkelt: du kan beställa vad du vill. Rätterna tillagas på marken av cateringfirmor eller flygbolagets cateringspecialister. De kan utforma enkla gourmetmenyer med lokala, ekologiska och säsongsbetonade råvaror. Du kan också be dem att tillaga rätter som är typiska för din region eller ditt land.

När det gäller drycker finns det inga gränser för vad du kan välja mellan: champagne, grand cru, öl, läskedrycker eller fruktjuicer.

Från kaviar, som ofta uppskattas av affärsmän, till den traditionella kebaben som föredras av fotbollsspelare, finns vi här för att uppfylla alla önskemål, även de mest extravaganta.

Jet privé champagne
Fotokredit: Pixabay

Hur tillagas rätterna?

  • Rätterna tillagas i förväg, med hänsyn till eventuella allergier eller preferenser (vegan, halal, kosher etc.), samt förutsättningarna för avsmakning ombord, t.ex. höjd över havet.
  • Måltiderna överlämnas sedan till en flygplatsoperatör, t.ex. en FBO, där de förvaras i ett kylt utrymme innan de tas ombord på flygplanet.
  • Väl ombord monteras måltiderna ihop och värms upp igen innan de serveras till kunderna.

Kan man äta samma rätter på alla privatjetplan?

Menyerna, även om de kan anpassas, varierar något beroende på vilken privatjet du väljer. Lätta och ultralätta privata jetflygplan, som t.ex Phenom 100 eller Pilatus PC-24erbjuder inte alltid möjligheten att värma upp maten. Kockarna kommer dock att anpassa sig till dina krav för att erbjuda dig kalla rätter av hög kvalitet. Större, mer funktionella privata jetflygplan, som t.ex Gulfstream G550eller VIP-flygplan som t.ex Boeing Business Jethar få restriktioner.

Jet privé plats
Fotokredit: Pixabay

Vilka är våra samarbetspartners?

Vi arbetar antingen direkt med den restaurang eller cateringfirma som du väljer, till exempel Dalloyau eller Lenôtre, eller med ledande företag inom catering ombord, till exempel Air Culinaire Worldwide, Servair eller Gate Gourmet.

Allt beror på vad du som kund vill äta. Air Culinaire erbjuder till exempel menyer som varierar beroende på destination; du kan konsultera dem i förväg, till exempel den för Paris.

Bland de cateringteam som är baserade på Bourget hittar du: Air Culinaire Worldwide, Harry Traiteur, Uppersky Gourmet och In Fine Gourmet.

Fördelen med att använda flygcateringspecialister är att de erbjuder rätter av hög kvalitet som kan ätas flera timmar efter att de har tillagats. De anpassar sig också till de särskilda omständigheterna ombord på ett flygplan och vet mycket väl hur kylkedjan ska respekteras. Slutligen tillsätter de smakförstärkare till de tillagade rätterna, eftersom kabintrycket kan förändra kundens uppfattning av maten.

Restauration jet privé
Fotokredit: Pixabay

Det kulinariska utbudet ombord på en privatjet är därför oändligt, samtidigt som det anpassas till flygningens begränsningar och den VIP-service som erbjuds.

Våra flygexperter står till din tjänst på +33 (0) 1 44 09 91 82 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, för att hjälpa dig att hitta den privatflygning som bäst passar dina behov.